ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ

unnamed-314

Για τους φίλους της αστρονομίας, της κοσμολογίας και της επιστήμης των μετεωριτών, καθώς και για συλλέκτες που
ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν ή να εμπλουτίσουν την συλλογή τους με νέο υλικό σε τιμές που δεν υπάρχουν στο εμπόριο βρισκόμαστε
κάθε Πέμπτη στις 7.00 μμ- 9.00μμ στο επιστημονικό σωματείο μας LOGOS-SLOVO Α-Ω , οδός Ιακωβίδου 27 σταθμός Αγ. Ελευθέριος στα Πατήσια. τηλ. επικοινωνίας 6945 822710.
Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook και κάνοντας ‘like’ να παίρνεται ενημερώσεις για τις συναντήσεις και δραστηριότητες του Επιστημονικού μας Σωματείου.https://www.facebook.com/aerolites/

Νέο!!! Έναρξη από τον Νοέμβριο 2016 & συνεχώς! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Διοργάνωση Διαδραστικών Σεμιναρίων πάνω στην Αστρονομία & Εκπαίδευση στην Επιστήμη των Μετεωριτών με εργαστήρια διάρκειας 2/4/6/12/24 ή 36 ωρών με πλήρες έντυπο επιστημονικό υλικό στην ελληνική γλώσσα-Πως να βρείτε και να αναγνωρίσετε έναν μετεωρίτη! Για περισσότερες πληροφορίες στο email: panthe68@gmail.com & meteorites.greece@gmail.com ή τηλεφωνικώς στο 6945822710.
Τάκης Θεοδοσίου
Διδάσκων Ακαδημίας Πλάτωνος
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μέλος του IMCA (#1161)

10001233_10202580375683774_861856530_o
1. Μία σύντομη ιστορία της ύλης -Η Δημιουγία του Ηλιακού μας Συστήματος (Από τους Υπερκαινοφανείς Αστέρες στον Πρωτοήλιο).
2. Πλανήτες, Κομήτες, Αστεροειδείς , Μετεωρίτες & τα μυστικά που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα και τι υπάρχει πέρα από αυτό (Ι)
3. Πλανήτες, Κομήτες, Αστεροειδείς , Μετεωρίτες & τα μυστικά που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα και τι υπάρχει πέρα από αυτό (ΙΙ)
4. Η Αστρονομία από τον 17ο Αιώνα μέχρι Σήμερα.
5. Τα Υλικά από τα οποία δημιουργήθηκε το Σύμπαν (Κοσμική σκόνη, Μετεωρίτες)
6. Μετεωρίτες –Μία σύντομη αναδρομή στην χρήση των μετεωριτών από την Αρχαιότητα έως Σήμερα. (Αρχαία Ελλάδα & Αρχαία Αίγυπτος – Λατινική Αμερική, Ασία).
7. Κρατήρες Μετεωριτικής προέλευσης στο Ηλιακό μας Σύστημα & τον Πλανήτη μας.(Πως τους αναγνωρίζουμε και πως τους ξεχωρίζουμε από τους ηφαιστιογενείς κρατήρες).
8. Τα Συμβάντα που συντάραξαν τον 20ο Αιώνα στην Tunguskha & Sikhote Alin της Σιβηρίας και τι έχουμε μάθει από αυτά. (Ανάλυση της πρόσφατης πτώσης στο Chelyabinsk στα Ουράλια Όρη- με βάση την εξέταση μετεωριτικού υλικού που έπεσε στο Chelyabinsk & to Chebarkul στα Ουράλια- Φεβρουάριος 2013).
9. Εισαγωγή στην Επιστήμη των Μετεωριτών ( Meteoritics), Ταξινόμηση των Μετεωριτών – Τι μας λένε τα υλικά από τα οποία αποτελούνται για την δημιουργία του Σύμπαντος;
10. Πως μπορούμε να ψάξουμε & να αναγνωρίσουμε μετεωρίτες που έχουν πέσει κάποια στιγμή πάνω στον Πλανήτη μας;
11. Κοσμική σκόνη, πως δημιουργήθηκε , πως μπορούμε να την αναζητήσουμε στην γη και τι πληροφορίες μεταφέρει αυτή για την δημιουργία της ύλης του σύμπαντος.
12. Μαύρες Τρύπες – (The Multiverse). Οι επικρατέστερες θεωρίες για την Ύπαρξη Παράλληλων Συμπάντων. Πως δημιουργούνται – Τι είναι, Τι μας εξηγούν;
13. Το Ολογραφικό Σύμπαν – Σε πια σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα στηρίζεται η θεωρία του.
14. Ο Oυρανός των Αρχαίων Λαών. Μία αναδρομή στην Αρχαία Αστρονομία και στους σπουδαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη μας.
15. Μικρομετεωρίτες & Κοσμική Σκόνη. Τι είναι , από που προέρχεται & πως μπορούμε να την απομονώσουμε από την επιφάνεια του πλανήτη μας!
16. Από τον Αναξαγόρα στην Θεωρία της Πανσπερμίας –Αστεροειδείς , Κομήτες & Μετεωρίτες. Είναι η δυνατή η ζωή στο Σύμπαν ?
17. Μετεωρίτες –Αναλυτική Ταξινόμηση των μετεωριτών με ταυτόχρονη παρατήρηση & επεξεργασία μετεωριτικού υλικού (Εργαστήριο).
18. Αναλυτική Σπουδή στην Επιστήμη των Μετεωριτών. Η χημική σύνθεση –η πετρογραφική ανάλυση – η κρυσταλλική δομή των μετεωριτών.
19. Μία σπουδή στην κρυσταλλική δομή των διαφορετικών Μετεωριτικών Πετρωμάτων.
20. Κυνήγι μετεωριτών –Ένα εργαστήριο αποκλειστικά πάνω στην αναζήτηση & τον εντοπισμό μετεωριτικών πετρωμάτων.

This entry was posted in Μετεωρίτες κατά την Αρχαιότητα, Μετεωριτικά νέα από όλο τον κόσμο, Συλλογή Αερόλιθων. Bookmark the permalink.

Leave a Reply