Μετεωριτικά Νέα

Για όσους θέλουν να διαβάσουν ένα επιστημονικά εκλαϊκευμένο βιβλίο που θα δώσει όλες τις πληροφορίες – απαντήσεις που θα θέλατε να ξέρετε για τους Μετεωρίτες – από την Αρχαιότητα & το Μαντείο των Δελφών μέχρι & Σήμερα….!!!
…..με 256 σελίδες μαζί με το λεξικό ορολογίας στα ελληνικά και με πάνω από 160 έγχρωμες φωτογραφίες , παραστάσεις, ταμπέλες κλπ. μία προσπάθεια 7-8 χρόνων με αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό για να συγκεντρωθεί το κατάλληλο υλικό για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό…..!!! (20€)
Περιέχει πληροφορίες πάνω στην Αρχαιολογία, Επιστήμη των Μετεωριτών , την Αστρονομία-Αστρογεωλογία , την Δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος & τους Αστεροειδείς !!!
Καλή Ανάγνωση…..
Τάκης Θεοδοσίου
Board of Directors IMCA – Meteoritical Society
(για παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του email : meteorites.greece@gmail.com & panthe68@gmail.com)

Νέο!!! Έναρξη από 25 Νοεμβρίου 2013 & συνεχώς! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Διοργάνωση Διαδραστικού Σεμιναρίου /& Εκπαίδευση στην Επιστήμη των Μετεωριτών διάρκειας 6/12/24 ή 36 ωρών με πλήρες έντυπο επιστημονικό υλικό στην ελληνική γλώσσα. Πως να βρείτε και να αναγνωρίσετε έναν μετεωρίτη! Για περισσότερες πληροφορίες στο email: panthe68@gmail.com & meteorites.greece@gmail.com ή τηλεφωνικώς στο 6945822710.

29/11/2013: Ειδήσεις και απόψεις σχετικά με την πρόσφατη πτώση του μετεωρίτη στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κεφαλλονιάς & Ζακύνθου στο http://meteoritesgreece.wordpress.com”

Blog με μετεωριτικά νέα από όλον τον κόσμο : meteoritesgreece.wordpress.com


Φωτογραφία από τον περίφημο αρειανό μετεωρίτη ALH84001 από τον οποίο ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια η συζήτηση για το κατά πόσο οι μετεωρίτες λειτούργησαν ως φορείς των απαραίτητων οργανικών στοιχείων που συντέλεσαν στην δημιουργία & εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας

Σχετικά με την έκρηξη και πτώση υπό βροχή μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων στην πόλη Tsjeljabinsk:4/02/2013: Σχετικά με την πρόσφατη ανακάλυψη μετεωρίτη πλανητικής προέλευσης πιθανότατα από τον Ερμή από τον Stefan Ralew μέλος του IMCA από το Βερολίνο μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες έγκυρες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο του περιοδικού:
The First-Ever Meteorite from Mercury? – Homepage News – SkyandTelescope.com*
http://www.emailthis.clickability.com/et/emailThis?clickMap=viewThis&etMailToID=761770378

Ο 21/09/2012: Σύμφωνα με τις τελευταίες διαπιστώσεις από την πρόσφατη επίσκεψη ρομποτικού διαστημικού σκάφους της NASA στον αστεροειδή Εστία  η θεωρία της μεταφοράς νερού μέσω σύγκρουσης μετεωροειδών στον πλανήτη μας  -πριν από μερικά δισεκατομύρια χρόνια – έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Η πρόσφατη επίσκεψη στον αστεροειδή Εστία επιβεβαίωσε την ύπαρξη νερού υπό την μορφή πάγου σε κρατήρες και περιοχές του αστεροειδούς που είχαν κατά το παρελθόν βομβαρδιστεί από μετεωροειδή που μετέφεραν πάνω τους νερό… Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της Εστίας  εμφάνιζονται στην επιφάνεια του αστεροειδούς ενδείξεις  “του κύκλου ροής” του νερού όπως αυτός υπάρχει και στον πλανήτη μας…….Το τελευταίο ήταν κάτι που σίγουρα ξάφνιασε την επιστημονική κοινότητα που δεν περίμενε να  βρει τόσο εμφανή στοιχεία πάνω σε αυτόν τον αστεροειδή….

 

Ο παρακάτω σύνδεσμος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις έρευνες για ένα από τα γνωστότερα συμβάντα πτώσης πιθανούς αστεροειδούς ή κομήτη στην Tunguska της Σιβηρίας το 1908. Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας /Ιταλία πιστεύει ότι έχει εντοπίσει για πρώτη φορά στοιχεία που  αποδεικνύουν τι απέγινε το μετεωριτικό σώμα που εξεράγει στην Tunguska! Μάλιστα έχει εντοπιστεί στο εσωτερικό λίμνης κοντά στην περιοχή όπου έγινε η έκρηξη – και η οποία αποδεικνύεται ότι  χρονολογικά  σχηματίστηκε  την ίδια εποχή με την έκρηξη- σε βάθος 10 μέτρων ένα συμμετρικό σώμα πιθανώς  τμήμα του μετεωριτικού σώματος που εξεράγει…….!!! Μέχρι βέβαια να πιστοποιηθούν όλα αυτά, οι κάθε λογής θεωρίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβει στην περιοχή αυτή της Σιβηρίας το 1908 θα εξακολουθούν  ακόμη να παραμένουν αντικείμενο προς συζήτηση……….Καλή μελέτη σε όλους!!!

http://grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.de/2012/05/forscher-wollen-fragment-des-tunguska.html

 

Σχετικά με τον μετεωρίτη αρειανής προέλευσης που έπεσε μόλις πρόσφατα και βρεθηκε ύστερα από αναζήτηση στο Μαρόκκο:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XG1ttnpAZxY

 Σχετικά βλέπε επίσης παρακάτω……

Νέες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ανακάληψη του μεγαλύτερου σε μέγεθος μετεωρίτη στην Μ.Βρετανία :

www.space.com/14521-largest-meteorite-druids-burial.html

 

On Feb 11th, 2012, a meteorite shower landed in Huangzhong County,
Qinghai Province, China, on the afternoon of the local time. Totally 4
pieces were recovered. The biggest one landed on a mountain top,
 weights 12.5Kg; the other 3 pieces were all broken when landing on the
 ground. Unfortunately the strewn field is in a mountain area, and the
everage altitude is over 2700 meters, so there must be some pieces
cannot be found.
  1 Local villager searching the crater in Yehong village

 
2.05.2012  – ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Νεώτερα από τον αρειανό μετεωρίτη Tissint -Tata που έπεσε τον περασμένο Ιούλιο στο Μαρόκκο και που εμπεριέχει σύμφωνα με πολύ πρόσφατες αναλύσεις άγγλων αστροβιολόγων  αδιάψευστα στοιχεία πλέον από παράγωγα προερχόμενα από έμβιους οργανισμούς στο εσωτερικό του! Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια  ανακάληψη από μετεωρίτη προερχόμενο από τον πλανήτη Άρη. Η συγκεκριμένη όμως ανακάληψη είναι όμως η πρώτη της οποίας τα στοιχεία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν πλέον να αμφισβητηθούν αυτήν την φορά από την διεθνή επιστημονική κοινότητα καθώς οι αποδείξεις βρέθηκαν στο εσωτερικό μάτριξ του μετεωρίτη Tissint -Tata , που έπεσε μόλις πρόσφατα στο Μαρόκκο,γεγονός που αποκλείει κάθε πιθανότητα γήινης ανάμιξης μικροοργανισμών στο εσωτερικό μάτριξ του συγκεκριμένου μετεωρίτη……!!!

http://grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.de/2012/04/spuren-von-leben-in-weiterem-mars.html

Θραύσματα του συγκεκριμένου αρειανού μετεωρίτη Tissint -Tata  διαθέσιμα για συλλέκτες μπορείτε να δείτε στην διαδικτυακή gallery Aeroliths Collection. Για οποιαδήποτε ερώτηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email.

 

 

Comments are closed.